Home Over mij Werkervaring Diensten Tarieven Contact
Ik ben in 1998 begonnen in de schoenmode waarin ik het uiteindelijk tot landsmanager in Duitsland heb geschopt met ong. 20 filialen in het Ruhrgebied en Nedersaksen.
Het spreken van Duits heb ik me daardoor in korte tijd eigen moeten maken maar de grootste uitdaging bleek wel het kunnen omgaan met het cultuurverschil, iets wat evident was wilde ik slagen in mijn rol als coach en manager.

Vanaf 2004 heb ik voor IKEA gewerkt in verschillende vestigingen in NL en als Expat in Spanje. Hier heb ik ontzettend veel ervaring op mogen doen in het verkopen an sich.
Hoe gebruik je elke cm2 het meest nuttig, hoe bepalend zijn klantenstromen en wat doe je er mee en hoe kun je het best voldoen aan de verwachtingen van de klant.
Focus op zaken als omzetstijging maar ook training en coaching on the job op zowel sales- en aftersalesgebied.

Vanaf 2008 ben ik werkzaam geweest als exportmanager voor Dancohr Corporation B.V. en heb aan tafel gezeten bij multinationals maar ook kleine ondernemingen.
Daarin heb ik veel ervaring op kunnen doen op het gebied van ondernemen, acquisitie, contractbesprekingen maar ook webshops en online marketing en het inrichten van in- en outbound serviceafdelingen.

Ik heb in veel verschillende culturen mogen werken, daardoor heb ik een breed referentiekader wat goed van pas kwam bij mijn hoedanigheid als mysteryguest voor een grote internationale luchtvaartmaatschappij gefungeerd.
Daarnaast ook voor een van de grootste hotelketens ter wereld. Uiteindelijk gaat het om kwaliteit en klanttevredenheid en daar moeten processen, mindset en bedrijfsfilosofie op afgestemd worden.

Als ISO-auditor heb ik me tot slot ook bezig gehouden met het vertalen van processen op papier naar een werkbare situatie op de vloer die voor zowel management als medewerker het gewenste resultaat heeft.
Ik richt me dus op product, personeel en het proces. ISO 9001-2008(kwaliteitsmanagement) en ISO 13485(medische hulpmiddelen en apparatuur) waren de kwaliteitsprotocollen waar ik mee gewerkt heb.

Ook ben ik diverse malen uitgenodigd om een gastles te geven aan het Summacollege en Fontys Hogeschool, beide in Eindhoven. Onderwerpen varieerden van International Business tot klantenbinding.